Odstranjevanje znamenj

Po odstranitvi znamenj vam bomo podali natančna navodila, ki jih striktno upoštevajte. Le tako boste okrevali hitro in uspešno. V dneh po posegu počivajte, rane ne smete močiti. Ko odstranimo šive, vam bomo morda svetovali uporabo posebnih obližev še za nekaj časa, nato pa vam bomo svetovali nego brazgotine. V nekaj tednih po posegu se izogibajte pretiranim naporom in športnim aktivnostim.
Dermatologi odstranjujemo znamenja, ki so bodisi nevarna bodisi moteča. Med estetsko in funkcionalno moteča znamenja štejemo razne fibrome, dermalne nevuse, znamenja, ki vas motijo ob česanju ali se zatikajo ob oblačila, ter tista, ki v vas vzbujajo neprijetne občutke. Spremembe, ki so potencialno nevarne, pa po posegu pošljemo na histološke preiskave, ki bo povedala več o njenem stanju.
Cena odstranjevanja znamenj je odvisna od več dejavnikov, pri čemer se je treba zavedati, da je sam poseg v bistvu celoten proces, ki vključuje tako individualni pogovor oziroma strokovno svetovanje, poseg, ki poteka v lokalni anesteziji, in seveda kontrolni pregled. Za konkretnejši cenik nas kontaktirajte in skupaj bomo dorekli, kaj točno potrebujete.
Pojav zapletov je odvisen od več dejavnikov, tudi od vašega splošnega zdravstvenega stanja in lastnosti tkiva, seveda pa tudi od izkušenosti in podkovanosti dermatologa ter od same tehnike odstranjevanja znamenj. Med možne zaplete lahko tako štejemo podaljšano celjenje rane, pooperativno krvavitev, morebitno okužbo in brazgotino, a če boste po posegu dosledno upoštevali navodila, je možnost zapletov manjša. Če se pojavijo, pa nas seveda kontaktirajte in hitro bomo ukrepali.
Kirurška odstranitev znamenja poteka v lokalni anesteziji in traja približno 20 minut. Ozirajoč se na značilnosti kože opravimo rez, pri čemer zarežemo tako v globino kot okolico kožne spremembe, in sicer pri tem izrežemo tudi nekaj zdravega tkiva. Kožno spremembo pošljemo na preiskave, rano pa zašijemo tako, da je kasnejša brazgotina res čim manj vidna.