Dermatolog – pregled

Dermatolog – pregled po vaši meri

Vsak človek naj bi imel na svojem telesu med 10 in 40 različnih kožnih znamenj. Večina izmed teh je povsem običajnih in posamezniku ne povzročajo težav, se pa lahko občasno pojavi znamenje, ki pridobi potencial za razvoj rakave tvorbe. Takšna znamenja je potrebno čim prej prepoznati in zdraviti. Za zdravje kože lahko v prvi vrsti največ naredimo sami. Priporočljivo je, da redno opazujete svoje telo ter vsa prisotna znamenja, pri tem bodite pozorni na spremembe barve, teksture, oblike in velikosti znamenja. Vsaka sprememba je lahko znak, da se dogaja nekaj, na kar je potrebno biti pozoren. Naša strokovna ekipa je tukaj, da vam pomaga pri diagnostiki stanja ter predlaga potrebna zdravljenja, če so ta potrebna.

dermatolog pregled
1

Kdo smo dermatologi?

Dermatologi smo specialisti na področju težav s kožo, dlak in nohtov. Naša ekipa vključuje strokovnjake, ki jih odlikujejo izkušnje na področju diagnostike in zdravljenja bolezni, povezanih z našim največjim organom, hkrati pa se lahko pohvalimo z znanji z različnih področij diagnostike in zdravljenja kože. Ta znanja pa tudi ves čas nadgrajujemo, zaradi česar vam lahko ponudimo najboljšo možno izkušnjo zdravljenja ter odlične rezultate. Prepričani smo, da bomo postali vaš najljubši dermatolog, pregled pri enem od naših specialistov pa vam zagotovo ne bo več muka, ampak prav prijetno druženje.

Tu smo za vas

Specializirani smo za zdravje vaše kože, las in nohtov. Potrudili se bomo, da vam pomagamo pri povrnitvi zdravja. Zaupajte nam.

Vabimo vas, da se pri nas naročite na dermatološki pregled. Potekal bo namreč v sproščenem vzdušju, na vrsto boste prišli hitro, težave pa bomo reševali strokovno.

Odzivni

Na vaše povpraševanje se bomo odzvali v najkrajšem možnem času. Izpolnite obrazec in čakajte na odgovor.

Prilagodljivi

Ko se bomo seznanili z vašo težavo, bomo naredili vse, da jo rešujemo v skladu z vašimi željami.

Prijazni

Pri nas boste naleteli na prijazne in nasmejane obraze, na človeški odnos in toplino. Zaupajte nam.

2

Dermatolog - pregled in zdravljenje

Prvi odziv, ki si ga pacienti postavijo, je običajno: »Joj, nekaj čudnega se je pojavilo na moji koži! Potreben bo dermatolog – pregled bo zagotovo neprijeten!« Naj vas takoj potolažimo, da se zavedamo stisk, ki jih pacienti ob obisku dermatologa začutijo. Trudimo se, da bi vsak dermatolog pregled opravil čim bolj mirno, prilagojeno vašim potrebam, stiskam, predvsem pa, da bi se pri nas dobro počutili. Zagotavljamo vam, da bo vsak dermatolog pregled opravil strokovno, pri tem pa je naša naloga v prvi vrsti, da se že ob prihodu pri nas dobro počutite. Za to poskrbi prijazno osebje ob sprejemni mizi, ki bo pregnalo prvi del vaših skrbi, za vse ostalo poskrbijo specialisti dermatologije, ki vam razložijo, kaj se dogaja in kako vam bomo pomagali. In ne skrbite, tudi dermatolog pregled opravi prijazno in dostopno. Če česa ne razumete, vprašajte. Tu smo, da zadeve poenostavimo in predstavimo na vam razumljiv način.

Kako poteka pregled?

Vsak dermatolog pregled opravi v znanem zaporedju, ki v prvi vrsti vključuje splošen pogovor o težavi, s katero se soočate. Pri tem dermatolog pregled usmeri na preteklost in vas povpraša, kdaj se je znamenje pojavilo, zakaj ste postali nanj bolj pozorni, ali znamenje vpliva na vaše življenje (vas moti, boli, srbi …). Potem dermatolog pregled usmeri k samemu znamenju – običajno vas zaprosi, da znamenje pokažete, nato si ga ogleda, po potrebi potipa, uporabi lupo ter ostale diagnostične pristope, da vam lahko poda najboljše možne informacije ter svetuje nadaljnje postopke, v kolikor so ti potrebni.

3

POGOSTA VPRAŠANJA

Pregled pri naših dermatologih bo prijeten in sproščen. Če se vam kljub temu porajajo dodatna vprašanja o samem pregledu, vas vabimo, da si preberete nekaj najpogostejših dilem naših strank oziroma pacientov.

Dolžina pregleda bo odvisna od vaših težav in njihovih kompleksnosti. V splošnem sam pregled na traja več kot eno uro, seveda pa časovne opredelitve ne moremo zelo natančno doreči, saj se ob pregledu dobro pogovorimo z vami in vam svetujemo - vse je odvisno od tega, katere stvari vam povzročajo težave.
Čakalne dobe pri nas so krajše kot v javnem zdravstvu. Potrudili se bomo, da boste na pregled prišli kar najhitreje, kar je seveda odvisno tudi od narave vaših težav. Zavedamo se pomembnosti vsake stranke in potrudili se bomo, da boste na pregled čakali le kratek čas.
Na pregledu se najprej seznanimo z vašimi težavami oziroma se z vami pogovorimo o tem, kaj vas muči. Povedali nam boste, kdaj so se težave pojavile, kakšne so, ali se širijo, ali vas peče in srbi ... Povedali boste tudi, ali ste se zaradi težav že zdravili. Vedeti moramo, ali jemljete kakšna zdravila. Nato sledi konkreten pregled, ki je seveda odvisen od obsega vaših težav. Sledi postavljanje diagnoze, pri čemer vam povemo, kakšna bolezen vas tare, nato pa naredimo plan zdravljenja. Morda vam bomo svetovali dodatne preiskave ali posege.
Če vas zanima dermatolog, pregled zagotovo zahtevajo stanja, kot so sumljiva kožna znamenja, različni izpuščaji ali vnetja na koži, alergije, okužbe z virusi, bakterijami ali glivicami, izrastki, kožna plesen, luskavica, splošne težave z nohti ali lasmi ... Vse to in še več so razlogi, da se ljudje odločajo za pregled pri specialistu.
Na splošno je dobro, da preglede pri dermatologu opravljate redno, recimo vsaj enkrat letno, tudi če ne zaznate kakšnih kožnih sprememb. Če pa jih, se seveda takoj naročite na pregled, kjer se boste z dermatologom pogovorili o svojih težavah, on pa vam bo svetoval o rešitvah. Če imate svetlo polt, veliko kožnih znamenj in ste pogosto izpostavljeni soncu, naj bodo pregledi pogostejši.