Odstranjevanje znamenj

Kaj so kožna znamenja?

Naša skupina specialistov na področju dermatologije ima večletne izkušnje na področju diagnostike, to je prepoznave, pa tudi zdravljenja oziroma odstranjevanja kožnih znamenj. Kožna znamenja so povsem običajno prisotne kožne tvorbe, ki jih najdemo na naši koži in predstavljajo zgostitve posebnih kožnih celic, ki so napolnjene s kožnim pigmentom (melaninom). Večina kožnih znamenj je povsem neškodljivih, se pa, sicer redko, pojavijo tudi takšna, ki lahko postanejo rakava. V tem primeru je nujno odstranjevanje kožnih znamenj, ki prepreči širjenje rakavih tvorb v druge dele telesa. Pri nas so možne odstranitve kožnih znamenj na napotnico, opravljamo pa tudi samoplačniško odstranjevanje znamenj – cenik vam je dostopen, če pošljete povpraševanje.

Odstranjevanje znamnej
Lasersko odstranjevanje znamenj

Izvajamo lasersko odstranjevanje znamenj pa tudi kirurško odstranjevanje

Naša vrhunska strokovna ekipa pri svojem delu uporablja najsodobnejše pristope in tehnike, kamor zagotovo sodi lasersko odstranjevanje znamenj. To je povsem neinvazivna, varna in neboleča metoda odstranjevanja kožnih nepravilnosti, ki je dovolj učinkovita, da se znamenje ne pojavi ponovno. Za odstranjevanje znamenj se je smiselno odločiti, če ta odstopajo od pričakovanih oblik, pa tudi v primeru, da vplivajo na samopodobo ali pa vsakodnevno življenje posameznika (na primer izstopajoča znamenja na obrazu ter drugih izpostavljenih mestih). Poleg tega, da lahko pri nas opravite lasersko odstranjevanje znamenj, je možna tudi kirurška odstranitev znamenja. To opravimo v naših prostorih, pri čemer zagotovimo tudi lokalno omrtvičenje mesta posega, da pacient ne občuti bolečine. Po posegih vse bolnike opremimo tudi z znanjem o ravnanju po posegu ter z nasveti, ki preprečijo vnovičen pojav kožnih nepravilnosti.

Zakaj smo odlični?

Ker nam je na prvem mestu zdravje naših pacientov oziroma strank. Zavedamo se, da lahko s svojim delom marsikomu polepšamo in celo rešimo življenje.

Kirurška odstranitev znamenja je nekaj, česar se marsikdo morda boji, pa vendar je smiselna, če se na koži pojavijo potencialno moteče ali nevarne spremembe. Ker smo za področje specialisti, nam lahko zaupate.

Naročite se

Na odstranjevanje znamenj se naročite preprosto, z le nekaj kliki. Hitro se vam bomo oglasili in se vse dogovorili.

Pridite na pregled

Ob prvem obisku se bomo pogovorili in določili določene ukrepe. Zaupajte nam, na svojem področju smo specialisti.

Poseg in okrevanje

Poseg opravimo strokovno in hitro. Svetujemo vam, kako ravnati, da bo okrevanje kar najuspešnejše.

Kirurška odstranitev znamenja

Odstranitev znamenja – cena?

Pri nas omogočamo odstranjevanje znamenj na napotnico, ki poteka v obsegu, ki ga pokriva Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Poleg tega, da nudimo odstranjevanje znamenj na napotnico, pa smo tudi izvajalci samoplačniških storitev. Storitev odstranjevanje znamenj, cenik je dostopen ob povpraševanju, opravljamo po ugodnih cenah. Seveda je ta odvisna zlasti od obsega storitve, zato ne čakajte, ampak stopite v stik z nami in dogovorili se bomo za pregled. Skupaj bomo ugotovili obseg vaših težav in se odločili za odstranitev znamenja – cena vam bo torej znana po pogovoru z nami.

Zadovoljstvo strank je naša obveza

Pri nas lahko opravite tako kirurško kot lasersko odstranitev znamenja – cena je določena skladno s cenikom, hkrati pa lahko odstranite tudi več znamenj (v dogovoru z našo ekipo). Prepričani smo, da boste z našim delom izredno zadovoljni – strokovna ekipa vas bo spremljala vse od vašega prihoda, obravnave, posega, po potrebi pa se lahko na nas obrnete tudi po samem posegu. Svetovali vam bomo glede na vaše potrebe, da bi zagotovili čim večjo kakovost naših storitev pa je ključno, da nas že ob povpraševanju opremite s čim več ključnimi informacijami. Poleg pogovora vas bo naš strokovnjak vedno pregledal ter glede na vse informacije ponudil najboljši možen pristop za zdravljenje (če je to potrebno), seveda pa boste dobili tudi izvid srečanja.

1

POGOSTA VPRAŠANJA

Če vas o odstranjevanju znamenj zanima še več, si preberite spodnja pogosta vprašanja, ki nam jih zastavljajo pacienti oziroma stranke. Seveda smo nanje zbrali tudi ustrezne odgovore.

Po odstranitvi znamenj vam bomo podali natančna navodila, ki jih striktno upoštevajte. Le tako boste okrevali hitro in uspešno. V dneh po posegu počivajte, rane ne smete močiti. Ko odstranimo šive, vam bomo morda svetovali uporabo posebnih obližev še za nekaj časa, nato pa vam bomo svetovali nego brazgotine. V nekaj tednih po posegu se izogibajte pretiranim naporom in športnim aktivnostim.
Dermatologi odstranjujemo znamenja, ki so bodisi nevarna bodisi moteča. Med estetsko in funkcionalno moteča znamenja štejemo razne fibrome, dermalne nevuse, znamenja, ki vas motijo ob česanju ali se zatikajo ob oblačila, ter tista, ki v vas vzbujajo neprijetne občutke. Spremembe, ki so potencialno nevarne, pa po posegu pošljemo na histološke preiskave, ki bo povedala več o njenem stanju.
Cena odstranjevanja znamenj je odvisna od več dejavnikov, pri čemer se je treba zavedati, da je sam poseg v bistvu celoten proces, ki vključuje tako individualni pogovor oziroma strokovno svetovanje, poseg, ki poteka v lokalni anesteziji, in seveda kontrolni pregled. Za konkretnejši cenik nas kontaktirajte in skupaj bomo dorekli, kaj točno potrebujete.
Pojav zapletov je odvisen od več dejavnikov, tudi od vašega splošnega zdravstvenega stanja in lastnosti tkiva, seveda pa tudi od izkušenosti in podkovanosti dermatologa ter od same tehnike odstranjevanja znamenj. Med možne zaplete lahko tako štejemo podaljšano celjenje rane, pooperativno krvavitev, morebitno okužbo in brazgotino, a če boste po posegu dosledno upoštevali navodila, je možnost zapletov manjša. Če se pojavijo, pa nas seveda kontaktirajte in hitro bomo ukrepali.
Kirurška odstranitev znamenja poteka v lokalni anesteziji in traja približno 20 minut. Ozirajoč se na značilnosti kože opravimo rez, pri čemer zarežemo tako v globino kot okolico kožne spremembe, in sicer pri tem izrežemo tudi nekaj zdravega tkiva. Kožno spremembo pošljemo na preiskave, rano pa zašijemo tako, da je kasnejša brazgotina res čim manj vidna.