Dermatolog pregled

Dolžina pregleda bo odvisna od vaših težav in njihovih kompleksnosti. V splošnem sam pregled na traja več kot eno uro, seveda pa časovne opredelitve ne moremo zelo natančno doreči, saj se ob pregledu dobro pogovorimo z vami in vam svetujemo - vse je odvisno od tega, katere stvari vam povzročajo težave.
Čakalne dobe pri nas so krajše kot v javnem zdravstvu. Potrudili se bomo, da boste na pregled prišli kar najhitreje, kar je seveda odvisno tudi od narave vaših težav. Zavedamo se pomembnosti vsake stranke in potrudili se bomo, da boste na pregled čakali le kratek čas.
Na pregledu se najprej seznanimo z vašimi težavami oziroma se z vami pogovorimo o tem, kaj vas muči. Povedali nam boste, kdaj so se težave pojavile, kakšne so, ali se širijo, ali vas peče in srbi ... Povedali boste tudi, ali ste se zaradi težav že zdravili. Vedeti moramo, ali jemljete kakšna zdravila. Nato sledi konkreten pregled, ki je seveda odvisen od obsega vaših težav. Sledi postavljanje diagnoze, pri čemer vam povemo, kakšna bolezen vas tare, nato pa naredimo plan zdravljenja. Morda vam bomo svetovali dodatne preiskave ali posege.
Če vas zanima dermatolog, pregled zagotovo zahtevajo stanja, kot so sumljiva kožna znamenja, različni izpuščaji ali vnetja na koži, alergije, okužbe z virusi, bakterijami ali glivicami, izrastki, kožna plesen, luskavica, splošne težave z nohti ali lasmi ... Vse to in še več so razlogi, da se ljudje odločajo za pregled pri specialistu.
Na splošno je dobro, da preglede pri dermatologu opravljate redno, recimo vsaj enkrat letno, tudi če ne zaznate kakšnih kožnih sprememb. Če pa jih, se seveda takoj naročite na pregled, kjer se boste z dermatologom pogovorili o svojih težavah, on pa vam bo svetoval o rešitvah. Če imate svetlo polt, veliko kožnih znamenj in ste pogosto izpostavljeni soncu, naj bodo pregledi pogostejši.